lördag 31 juli 2010

Signal & PelleP

När jag och Mick jobbade på Stena Match Cup i Marstrand så fick alla funkisar varsin superfin vind jacka från PelleP. Den är en absolut favorit och jag kommer använda den så långt in på hösten som det bara går.


Till hösten kommer sommarens tunikor att övergå till vardagsklänningar och här har jag hittat en superfin från signal som jag la undan till mig själv så fort höstgrejorna började komma in.

(Precis när kortet tas så ser jag kunder som överväger att komma in i butikens, därav odd min)

fredag 30 juli 2010

Guten Morgen

Igår blev en dag full med aktiviteter. Träning på gympan, REAshopping i Malmö, fika, tvättade hur mycket tvätt som helst samt sommarrengöring av madrassen. Angående madrassen så har jag och james lyckats bo i de hus och lägenheter som drabbats hårdast på somrarna. I Lund bodde vi i ett gammalt gatuhus som blev som en bastu på somrarna och nu bor vi i en gavellägenhet som har fönster mot solen precis hela dagen. Detta innebär att när man strippar sängen så ligger det kvar två gula spökmänniskor, aka svettsiluetter. Mysigt va? En gång om året så kör jag en storrengöring av madrassen och igår var det dags. Effektiviteten var på topp och idag känner jag mig lite extra nöjd.

Ovan ser ni kommunens mest morgonpigga djur (och det är inte jag).

torsdag 29 juli 2010

Fat Camp

Nu under REA-tider så är det ofta stress i butiken. Folk är helt vilda och försöker pruta på kläderna som om vi vore på en gatumarknad. Det är folk i den lilla butiken hela dagen och eftersom det är en dålig idé att käka lunch eller gå på toa när folk är i butiken så är dessa saker något som lätt blir lidande. Givetvis märker man inte ett enda behov när man är i hetluften, det är superkul när folk drar i allt som finns och visar sig vara helt galna över saker som faktiskt har hängt på våra ställ sedan ca mars månad.

Det smartaste sättet att äta är att käka något kallt som har en egen behållare, på så sätt slipper man avsätta tid för att diska. Tid är numera en bristvara. Jag gick hoppade på en smärre regression och tog mig tillbaka till backpackerstadiet där jag levde på två burkar tonfisk om dagen och något yoghurtliknande till frukost.

Givetvis käkar jag frulle hemma, men väl i butiken så gäller det att öppna en yoghurt (oftast actvia eftersom det är så sjukt god) och varje gång man går in på lagret för att hämta något åt en kund så tar an sig en sked eller två. Samma sak gäller sedan med tonfisken. Det fungerar hur bra som helst!

Och det bästa av allt är att vi svenskar börjar just få nys om den smaksatta tonfisken. En klar serieledare är abbas grillade paprika. Jag hade kunnat äta den varje dag!


Eftersom min mobilkamera visar tydliga tendenser att vara sämst i världen så kan den inte fokusera på saker som är närmare än tre meter. Därför ligger fokus på ett ställ som tidigare var fyllt av höst nyheter men som jag, precis när bilden togs, tömt och hängt ut i butik.

onsdag 28 juli 2010

Elle

För någon dag sedan så plöjde jag igenom H&Ms höstkatalog och konstaterade att de hade en del bra basplagg och att jag kunde spendera en större summa på bara katalogshopping. Jag blev dock besviken av att de kopierade en del från ett annat märke.

I morse så käkade jag frukost till Elles katalog, och det var illa. Jag handlar en hel del på Elle, även om det för vissa är lita tabubelagt så har jag lyckats hitta en del fynd där. Men av att döma på höstens katalog så kommer jag nog hålla mig långt borta från både katalog och hemsida. Usch, "lilla huset på prärien möter hemmafru" var vibben som förmedlades. MEN de hade en del fina saker på deras hemavdelning, och det kommer att införskaffas påslakan och ett sängöverkast, trots att det är föga upphetsande så är det nödvändigheter.

Och för alla er som inte tröttnat på sommarmodet än och vill fynda så kan jag rekommendera Zara. Jäkla snygga saker till bra priser! Jag var på Zara i Malmö (jag älskar Malmö) och kan givetvis endast tala för denna butik då jag vet att det kan skilja sig enormt mellan butikerna.

måndag 26 juli 2010

No krycks

Det blev inga krycks för min del. För snart fyra dagar sen så fick jag mina efterlängtade kortisonspruta i tåleden och förra gången jag fick det så var det kryckor som gällde i tre dagar. Men denna gången kunde jag gå...jag tror att jag fick mindre kortison än sist då detta var en annan läkare. Foten gör fortfarande ont och jag inväntar att kortisonet ska börja verka. Jag försöker förneka det faktum att något redan borde hänt och att jag nu inte ska ha ont.

Helgens plus: Utgång med Sews. Tokdans, inträde på två nattklubbar, rosa drinkar med kokos och span på en massa lamm.
Helgens minus: Dåligt med sömn och inte en bar eller en nattklubb som vi besökte kollade leg på oss. Hur sleten och gammal är jag i fejset egentligen?!

söndag 25 juli 2010

Valentine's day...

...är filmen som precis har setts. Den var packad med en hel del kända ansikten och den var precis lagom att se på en trött söndag. En fin film som kan klassas som aningen "predictable" men ska ses på lata dagar eller när man är hemma sjuk. Den är inte helt biomaterial men Julia Roberts är helt underbar och det räcker för mig.

lördag 24 juli 2010

Det bränns i kanterna...

Idag kollade jag igenom H&Mkatalogen för hösten. Där fanns en hel del godbitar, jag gillar H&M för deras basplagg. Men det gick inte att missa att det onekligen är en och annan designer på H&M som hämtar inspiration från Malene Birger. Alla kläder nedan är från H&M men där är en tydlig vibb av Malene.



torsdag 22 juli 2010

I väntans tider...

Då har jag fått min kortisonspruta i tåleden. Jag gick till en privatortoped som inte hade sommarstängt. Privat is the shit! I kortisonen som sprutas in så finns även bedövningsmedel, detta innebär att jag faktiskt inte känner något just nu =D Om två timmar (ungefär) kommer bedövningen att släppa och jag kommer få ont. Förra gången jag besprutades så gick jag på kryckor i tre dagar för det kändes som om jag hade nålar i foten så fort den rörde något.

Så nu sitter jag här med tvn, lite casual kvalitetshäng. Om två timmar får jag min dom. Jag har jobbat non stop sedan jag kom hem från Marstrand och hade verkligen sett fram emot min lediga dag i dag. Foten skulle få uppmärksamhet, frillan ska fixas senare och ikväll blir det parmiddag. I alla mellanrum mellan dagens aktiviteter så skulle jag befinna mig utomhus, helst med en latte macchiato i handen, men eftersom vädret fortsätter håna mig så stannar jag, foten och katten inne idag =P

onsdag 21 juli 2010

På Bergs

För ett tag sen så fikade jag på Bergs på väla. Jag har varit lite upprörd sedan de bytte från att vara Roberts Coffee för att jag gillade verkligen Roberts Coffee. Men efter ha gett På Bergs åtskilliga chanser så har jag fått inse att det alltid är något fel på vad de levererar.

Sen är det kanske inte fullt normalt att gå igenom sin dag som finsmakare, något jag alltid gör. Det är som en utmaning att hitta kryddan som saknas, eller kontrollera att temperaturen är perfekt, ibland så ber jag om extra det ena och extra det andra för att göra denna fikan/måltiden den bästa fram tills nu. Är jag jobbig? Antagligen, men det får nog vara ett sånt drag hos mig som man får acceptera då det tillhör paketet.

Hur som helst så blev det en yoghurt och en latte macchiato. Det blev 70 spänn(!) och var en av de värsta fikorna jag käkat. Jag älskar att espresso house öppnats på väla. De kvalitetssäkrar i alla fall. Det finns många GODA, möjligtvis smarriga, anledningar att fantastic four kallar Espresso house för vårt headquarter.

70 kr fika

tisdag 20 juli 2010

Malene Birger

Då var det dags för en ny väska. Jag införskaffade en låtsas Louis V på mallis, detta för att se om jag trivdes med honom och ville lägga pengarna för att satsa på en äkta. Väldigt strategiskt, om jag får säga det själv.

Men låsse-Louis gick sönder och det var lika bra eftersom att alla har Louis nu och precis som Odd Molly så håller det på att bli det märket som alla tanter har för att känna sig unga.

I januari var jag supersugen på en Louis, då var det "Totally" och "Neverfull" (namn på Louis avkommor) som jag kunde dödat för. Och då såg man inte Louis på så många ställen. Men nu är ju Louis mer poppis än vad Hilfiger var i slutet av 90-talet, och det säger inte lite.

Summan av kardemumman är att det inte kommer bli en Louis för mig. Kruxet är att det snart kommer bli dags för Chanelväskorna men jag tycker att de är ganska fula och rent estetiskt otilltalande, så det blir nog ingen sådan heller.

MEN jag går inte väsklös för det ;) I butiken hittade jag en Malene Birger från föra säsongen, men färgerna kommer fungera hela hösten också, kanske tom vintern om jag har tur. Jag stormtrivs med fröken Malene och det bästa av allt är att fodret i väskan är illgrönt, vilket innebär att jag aldrig kommer tappa bort något i väskan.

måndag 19 juli 2010

Multitasking för fortsättare...

Igår så fick jag så otroligt mycket gjort, det känns både bra och vemodigt att jag är back in action igen. Tillbaka i en vardag där multitasking är huvudingrediensen.

Trots att jag fick så mycket gjort igår och har en hel del upplagt i den snara framtiden så känner jag mig otroligt rastlös. Jag är redo för stora förändringar, men ser inga på horisonten. Kommer höstens stora överraskningar bestå av att jag ska börja på pole dance och att vi bytar gympadag från torsdag till fredag? Dessa är varken chockerande eller avgörande. Jag vill resa, jag vill utmanas, jag vill lära mig 10 millioner nya saker och framförallt möta nya människor och skapa nya kontakter.

söndag 18 juli 2010

The king is alive!

Igår träffade jag Elvis...

...antingen var det the king himself, eller så var det Néas dotter Elvira, ni får välja. Personligen så hade jag dödat för att bli kallad elvis, ett coolare smeknamn finns ju inte! Jag är inte säker på att föräldrarna håller med.

Hon var iallafall VÄL godkänd. Supersöt, med större ögon och mer hår än vad jag har i så kallad "vuxen ålder". Hennes ögonfransar väckte också en hel del avund inom mig. Då mina knappt syns under förstoringsglaset ens, jag bara jobbar mascaran som f*n.

Vissa bebbar är faktiskt ganska fula och det tar en mor för att kunna älska dem och inte ens se deras inte så tilltalande fejs (om alla mammor i världen vill bilda ett gäng och stena mig nu så kan ni ha i åtanke att jag var typ skallig tills jag var 2, jag var en ful unge).

Men summan av kardemumman är att Elvis är supersnuttig och jag erbjöd föräldrarna att byta ut henne mot vår katt, bara en vecka eller så, men de avböjde. Jag tror att de nekade Russin för att hon är jobbigare än ett spädbarn (vi har inte sovit 8 timmar i sträck sen vi köpte henne, vilket är ett år sen).

Så om jag fick en garenti att min unge skulle bli som Elvis så hade jag börjat skapa NU, men med högsta sannolikhet så har ungen några av mina gener och risken för ett skalligt, vräkigt och allra högst egoistiskt barn är alldeles för hög. Pass!

lördag 17 juli 2010

BIO

Idag var jag och James på bio. För att skrapa ihop rejält med pensiopoäng så gick vi på 16.30-bion. Vi såg "Knight and Day" och gick därifrån helnöjda. Ingen känsla av bortkastade pengar infinner sig och inga sura miner finns att hitta någonstans. En söt, komisk och tuff film som ska ses...kanske inte nödvändigtvis på bio, men ses, det borde den!

fredag 16 juli 2010

El strippo

Läkarbesöket idag gick åt skogen. Tydligen hade receptionisten jag pratat med "gone rogue" och sa att de gav kortisonsprutor i tåleden på Laröd vårdcentral, men när jag kom in till läkaren så gjorde de inte det *morr*. Nästa fredag får jag lida mig fram till och då ska jag till en ortoped, jag håller tummarna att han får ge kortisonsprutor precis som hans sekreterare sa, men man vet ju aldrig.

Men det tråkiga överskuggas av att jag är STORnöjd med att de kommer ha pole dancing till hösten på Impulce Dance, där jag dansar. Jag längtar ihjäl mig och kan bara hoppas att ribban sätts högt från dag 1. Det är helt underbart att en dansskola i "lilla Helsingborg" hänger på trenderna, 10 poäng av 10 möjliga. Så himla härligt, bra jobbat!

torsdag 15 juli 2010

Negativiteten

Dagens värsta kund var en sådan negativ stackare. Hon visste redan allt, och behövde inte input, åsikter, förslag eller hjälp från andra. Och om hon bad om hjälp och fick det så var även hjälpen fel. Värst av allt var att hon var en sådan ordmärkare, en sån som är liite bättre än andra. Antingen så säger de: "menade du..." eller "jag tror att det heter..." och värst av allt är när de spelar dumma och låtsas att de inte förstår förän man säger saken på deras sätt.

Vanligtvis unviker jag negativa personer men eftersom jag inte riktigt kan lämna butiken så var det svårt i detta fall. Det var bara att hålla god min. Men något som jag verkligen måste jobba på är hur tömd på energi jag blir efter har träffat eller umgåts med en sån negativ varelse. Jag blir helt slut i huvudet och kan vara lite halvt nedstämd resten av dagen. Det sitter i, och det stör mig bara mer då jag har låtit en sådan irriterande person förstöra mig dag, så då blir jag argare. En ond cirkel.

Hade det inte bara varit trevligare om folk hade bemött varandra artigt och trevligt och slutat vara ordrättare och besserwissrar?

onsdag 14 juli 2010

Nakenheten

Vanligtvis är jag först att hylla nakenheten och att "allt är naturligt" men när det kommer till butiken så kan jag inte längre hålla med. Bara för att jag står i en klädbutik så betyder inte detta att jag vill se kunderna nakna. För vissa så är detta självklart, för andra...not so much.

Minst varannan vecka så klär kunder av sig framför mig, de går inte ens in i provhytten, för det ska bara "slänga på sig plagget snabbt". Sen fastnar de på något sätt och så står de där, nakna med ett av våra plagg fast virade runt huvudet och armarna spretar åt alla håll och kanter. Då måste jag gå in och styra situationen och samtidigt verka oberörd och ge intrycket av att alla gör så och att jag räddar minst 80 insvepta kunder om dagen.

Jag hade älskat denna ogenerade avklädningen och hade gärna "stått ut" flera gånger om dagen om kunderna hade varit heta män 20- 35. Men målgruppen för butiken är "den mogna kvinnan" och inte "hunkiga sportgrabbar" så det är nog bara att gilla naken-läget och fortsätta låtsas som om allt är naturligt.

tisdag 13 juli 2010

Kortison

Jag har en kronisk inflamation i mina tåleder. Jag fick kortison i den som var värst i julas och detta höll till ca april. Men fötterna har uppfört sig okej sedan dess.

Men nu är det full panik, en är halvkass och den andra är helkass. Jag ringer som en galning för att hitta en läkare som kan ge mig en kortisonspruta i ena tåleden, men alla läkare gillar tyligen att ha lång semester på sommaren.

Jag har ringt alla ortopeder i; Helsingborg, Lund, Malmö, Ängelholm och Höganäs. Jag är uppe i ett 20-tal men samtliga är på semester. Och deras förvirrade sekreterare kan inte rekommendera någon annan läkare för de har inte koll. Vad händer med Svensk sjukvård?!

Hemma igen

Då är man hemma i vardagen igen. Idag är det både butik och gympa, no rest for the wicked.

Stena var skitballt! Jag lärde mig en hel del, både HUR man ska göra och hur man INTE ska göra på ett segelevent. Jag tillhörde som tidigare nämnt logistik och körde en hel del människor.

Visst skaffade jag mig en hel del favoriter bland mina körningar och min allra första körning, Ekaterina Skudina, vann hela damklassen. Hon var världens trevligaste men gav mig en lite sne blick när jag klagade på traffiken i GBG. Till blicken la hon kommentaren: "I'm from Moscow". Jag skämdes lite när jag förstod att det vi kallar rusningstraffik i Sverige KANSKE inte är rusningstraffik i Moskva. Hon fixade min bångstyriga GPS och vi snackade hur mycket som helst hela vägen landvetter- marstrand.

Jag körde även vinnaren på herrsidan, Ben Ainslie. Precis som Ekaterina, var han så otroligt sund och inte alls så divig som en OSmedaljör faktiskt har rätten (enl mig) att vara. Jag kan lätt säga att han nog var min trevligaste körning på hela veckan och möjligtvis också den hetaste.

Så emellanåt, under korta stunder, så intalar jag mig själv att det var pga mina lyckoönskningar och korta pepptalks i min bil som de vann. Men att vinsterna skulle bero på mig och inte på år av träning och stenhård dedikation samt beslutsamhet från atleternas sida, verkar aningen långsökt...men man vet ju aldrig...

torsdag 8 juli 2010

Marstrand

Vi ar inte allt för mycket tid över till datorn här på ön, men här kommer en kort sammanfattning om vad som händer på Stena Match Cup -10.

Ur ett eventsynsett så tycker jag att de visar uppskattning för oss gratisarbetare väldigt bra. Vi är nästan bara gratisarbetare här och jag och Mick tillhör absolut den äldre skaran. Här finns en del som tog studenten i år(!). Vi har fått en fin vindjacka, som jag kommer att använda flitigt, vi har fått två piké, en keps, ett par shorts och en fleece. Pikétröjorna valde jag i herrstorlek M så att pappa kan få den. Jag är ingen pikébrud utan känner mig bara som en asexuell låda.

De har även ett evenemang per kväll till alla oss gratisarbetare, vi har varit på välkomstfest, fotboll på storbildstv inne i en borg (som även fungerar som hela tävlingens HQ), det har funnits vollybollturnering (dock ej organiserad av GKSS men vi hade möjligheten att engagera oss). Det ar snackats om en stor funktionärsfest till helgen, en grillkväll i veckan och flertalet andra bra hittepå.

Jag var rädd att vi skulle känna oss utnyttjade som gratisarbetare, men jag känner inte alls så i nuläget.

Ang arbetsuppgifterna så är vi chaufförer. Mestadels så hämtar vi folk på Landvetter och Säve, men givetvis får vi andra destinationer också. Bilarna vi kör är nya Audi och vi kan varje dag välja mellan; A4, A5, A6, Q5, Q7 och A8. Vi kör ca två vändor till Landvetter om dagen, dvs ca 4-5 timmar. Dessa körningar är dock utspridda från kl 05.30 och 00.00 så vi har lite fritid att kika på segeltävlingarna.

Folket vi kör är antingen viktiga sponsorer, beresta domare eller världsartister till seglare. Vi har privilegiet att få snacka in oss så mycket vi bara kan och vi knyter nya kontakter varje dag. Detta är verkligen himla lärorikt!