tisdag 24 augusti 2010

Skadedjur

I morse så blev jag sugen på havregröt. Det har varit varmt och då (i min värld) så består frukost av fil. Men idag kände jag av hösten och ville ha gröt med russin. När jag öppnar lådan så hittar jag mannagryn också. Så jag bestämmer mig för lite mannagrynsgröt, den är också en favorit. Men när jag öppnar paketet så kryllar det av småsmåsmå bruna skalbaggesaker. Jag gör något ljud som närmast kan förklaras som ett hest mansskri blandat med en ulkning (jag är lite hes). Det var inte särskilt attraktivt med andra ord.

Jag kollar igenom resterande saker i denna låda; quinoa, couscous, tre sorters ris, vaniljsocker, bakpulver, kakao, mjöl, havregryn i olika sorter, chokladpussingspulver, strösocker, torkade tranbär, bulgur och annat smarrigt. ALLT är totalt invaderat av dessa små rötmånadsäckel. Och jag var ensam vaken så jag hade därför ingen att låtsas vara cool med hela situationen inför. Så jag lyfte en förpackning i taget, gjorde små "urk-urk-urk-urk"- ljud hela tiden och rös i hela kroppen. Allt åkte ner i plastkassar som mannen fick slänga så fort han vaknat.

Jag var arg som ett bi efter att ha behövt slänga basvaror för runt 1000- lappen. Och riktigt äcklad inför min stundande frukost som fortfarande inte blivit av. Två mackor med skinka blev det, och lite te. Men jag njöt inte en sekund för bilden av krypande skadedjur i mitt kök sitter rätt hårt på näthinnan.

1 kommentar:

Sofia sa...

Mjölbaggar, grattis.. Glöm inte att dammsuga ur hela lådan och gärna alla andra lådor också typ. De är envisa små jävlar. //fiaa