lördag 24 april 2010

The word on da street...

Fröken Artman längtar och det kliar i fingrarna =D

"Aftonbladet har idag gjort en mock-up av alla rykten inför releasen av den nya versionen av iPhone som förväntas heta Apple iPhone 4G. De skriver bland annat att vissa rykten pekar mot att nya iPhone förväntas lanseras tidigare under året än vad som är sedvanligt. Redan i April/Maj sägs den bli officiell. Om detta stämmer det vet vi inte, men vad vi kan säga med 99% säkerhet är att den kommer att ha version 4.0 av operativsystemet iPhone OS. Kika nedan för att se resten av ryktena som finns om iPhone 4G.

Specifikationer i Apple iPhone 4G (om vi skall tro på ryktena)
Snabbare mobildata – nuvarande modellen Iphone 3GS klarar 7,2 megabit per sekund. Nya versionen väntas klara minst 14,4 megabit per sekund. Men någon version för de nya 4G-näten väntas inte i år. Iphone görs i första hand för den amerikanska marknaden och där har man ännu inte ens uppgraderat mobilnätet för att klara 14,4 megabit per sekund överallt ännu.

Bättre kamera – Iphone 3GS har en 3 megapixelkamera. Nya modellen väntas få de 5 megapixelkameror som Apple har beställt från tillverkare i Asien men ännu inte använt i någon av sina produkter.

Större skärm – flera källor hävdar nu att nya Iphone 4G kommer att få en skärm på 3,7 tum. Något större än den nuvarande skärmen som är 3.5 tum. Det finns också källor som hävdar att Apple skulle satsa på den betydligt bättre, men också dyrare, oled-tekniken för den nya skärmen.

Multi-tasking – köra flera program samtidigt. Apple har medvetet strypt möjligheterna att köra flera program samtidigt i de Iphone som hittills släppts. Skälet är att man varit orolig för att telefonen skulle upplevas som seg med flera program igång samtidigt. Nya Iphone väntas få en kraftfullare processor som gör multi-tasking möjlig.

Gest-styrning – Apple har sökt patent på några varianter av gest-styrning. Det vill säga att man kan utföra funktioner i telefonen bara genom att göra olika gester med handen ovanför skärmen. Flera sådana funktioner väntas komma i nya Iphone 4G.

Ok, det var ryktena som cirkulerar på nätet angående den nya Apple luren. Vad som är sanning eller ej, det får vi se längre fram i år!"

Källa

Inga kommentarer: